Din bil om sommeren

Mange danskere nyder at tage på kør-selv-ferie både i rundt i det smukke danske land og i udlandet. Inden man skal på sådan en ferie, så er det en rigtig god idé at tjekke at alt på bilen fungere som det skal.

 

Tjek dine dæk

Det er vigtigt at dine dæk er i orden, og det er både i forhold til din egen og andres sikkerhed, men også i forhold til lovgivningen. Lovgivningen i Danmark siger, at dine dæk skal have minimum 1,6 mm dækmønster gældende for både sommerdæk og vintervæk. Men man anbefaler dog, at dækkene bliver udskiftet hvis mønsteret er under 3 mm. Man skal være opmærksom på, at hvis man skal på ferie i udlandet, så er der i nogen lande skrappere regler når det kommer til dækmønsteret. Så hvis du skal på sommerferie i udlandet, er det en god idé at tjekke op på reglerne inden.

 

Er ruderne OK?

Mange danskere har oplevet at få en sten i foruden. Bliver ruden ramt af en sten kan man være heldig at der ikke sker nogen, men man kan også risikere at ruden skal skiftes. Det er en god idé at få tjekket ruderne igennem inden man kører på ferie, så man er sikker på at der ikke sker uventede problemer undervejs. Står du og skal på ferie men har brug for at få skiftet din rude, så er der værksteder der tilbyder udskiftning af forude lige der hvor du er, så du ikke skal tage tid ud til at køre bilen på værksted.

 

Gør bilen ren

Når man skal på kør-selv-ferie, så er det rarest at have en gengjort og opryddelig bil. Når man skal på ferie har man mange ting med og meget bagage, og derfor kan det være meget uoverskueligt hvis bilen også er rodet og beskidt indvendig. Man kan gøre få ting for at bilen er mere ren og overskuelig: Støvsug bilen over det hele, tør eventuelt støv af indvendig og vask bilen grundigt udvendigt.

 

Tjek at alt er som det skal være

Ud over de ovennævnte ting, så er det en rigtig god idé at tjekke om alt er som det skal være på bilen inden man kører på ferie. Det kan være de helt små ting som: Har man førstehjælpsudstyr i bilen, et ekstra tæppe og er der olie og sprinklervæske på? En ren og ordentlig bil giver en bedre kør-selv-ferie uden bekymringer.